Ikon Kékfrankos 2017/2018 Rádpuszta (0,1dl)
Könnyed, fűszeres, meggyes. Érett szőlőfürtök az erjedést követően tartályban érett, hogy a maximális gyümölcsösséget megtartsák Konyári Boriék.
Válogasson és rendeljen a dunaújvárosi Aranyhordó Étterem által kínált minőségi magyar borfajták közül!
Könnyed, fűszeres, meggyes. Érett szőlőfürtök az erjedést követően tartályban érett, hogy a maximális gyümölcsösséget megtartsák Konyári Boriék.
Válogatást követően egészfürtös préselés, majd erjesztés tartályban és hordóban. Illatban körte, fehér virágok és mineralitás. Határozott savak mellett, lédús trópusi gyümölcsök és hosszú sós lecsengés.
Kristálytiszta, zamatos rozé nagyobb részben kékfrankosból. Telt és gazdag, mint Heimannék borai általában. Tartályban érlelve került palackba tavasszal.
Közepes testű, gazdag rajnai. Illatban a fajta citrusos, barackos gyümölcseit finom pörkölésű fa egészíti ki. A korty kerek, az íz hosszú.
Hozza megszokott formáját, halvány rózsaszín, fűszeres, epres, jó savú rozé. Az évjáratnak és a spontán erjedésnek köszönhetően, a korty teltebb, krémesebb, hosszabb.
„A savra épülő borok, nálunk nyerőben vannak.” – Jásdi István. Rezedás, almás, fehér virágos illat és citrusos savak a hosszú kortyban.
Változott a stílus, kevesebb illatos gyümölcs, több finom réteg. Színben a megszokottnál pár árnyalattal visszafogottabb, ezüstös csillogással, csipkebogyós, pirosribizlis illattal és ízzel.
Lassan nyíló illatában zeller, egres, csalán és vérnarancs. Gazdag és telt korty finom szerkezettel. Citrusos lecsengés, hosszú savérzet.
Vulkáni talajon, nagyobb részben öreg tőkéken termett, érett gyümölcs. Izgalmas korty, szőlős, körtés, akácos íz, a természetes maradék cukor finom kereksége, gazdag, vidám muskotályos zamatok.
”A vékony, savalapú borok nyerőben vannak nálunk. Az érlelést is jobban bírják.” Jásdi István. Könnyű, édesbe hajló illat, őszibarack, sárga alma, egres, közepes test, penge savak.